Informatie

De Hatha yoga lessen duren 5 kwartier.

Ik geef ook pranayama en adem lessen van 30 minuten op afspraak.

Het is van belang om niet knellende kleding aan te doen.

Je yogamat mee te nemen. ( heb je die niet laat het me dan weten dan neem ik er 1 extra mee).

Neem een deken of handdoek mee voor de eind ontspanning.

De lessen beginnen zittend en elke les is weer anders. We doen verschillende asana’s (oefeningen) zittend, staand, balans, liggen e.d. zodat we het hele lichaam gebruiken met de adem en met concentratie oefeningen voor de geest. Na afloop voel je wat de les heeft gedaan.

Blijf altijd bij jezelf tijdens de yoga en pranayama lessen. Het is belangrijk om je eigen lichaamsgrenzen te voelen, te onderzoeken en te respecteren.

Voor de pranayama (adem bewustzijn) en meditatie les neem je ook een yoga mat, deken en meditatie kussen mee en draag je niet knellende kleding.

Gebruik het liefst een lichte maaltijd voor de les i.v.m. de oefeningen. Tijdens de pranayama gaan we de ademhaling verlengen of verkorten en controleren. Dit geeft rust voor de geest. Zo doende kun je jezelf met pranayama trainen om elke situatie rustig te benaderen. En daarmee verrijk je jezelf en je omgeving.

De meditatie doen we zittend en kun je niet op een mat zitten dan gebruik je een stoel of meerdere kussens. Bij de meditatie richten en trainen we de geest, doormiddel van eenpuntigheid, bijvoorbeeld door te focussen op een kaarsvlam of op een symbool.

Maar ook het leren omgaan met de ruimte, welke kan ontstaan na het richten van de geest. Het is een verrijking voor jezelf.